Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de queso cotija
- 225 g de queso fresco
Salsa
- 200 g de jitomate, cortado en cuartos
- 140 g de tomate verde, cortados en cuartos
- 5 g de chile serrano, sin rabo
- 1 diente de ajo
- 1 rama de cilantro
- ½ cdita de sal fina
Masa
- 400 g de agua
- 1 chile guajillo, sin semillas
- 1 cdita de sal fina
- 250 g de harina de maíz
Empanadas
- lechuga romana, picada
- de crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 504 kJ / 120 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopecitos de nopal y pollo
1h 10min
Tacos al pastor chilangos
40 min
Enchiladas suizas
1h
Conchas Gourmet
3h 15min
Flautas ahogadas
1h
Birria de res estilo Jalisco
1 godz. 45 min
Carnitas
50min
Gorditas de chicharrón
2h
Panuchos de cochinita pibil
35min
Tamales de pollo y salsa verde
2h
Chilaquiles divorciados
1h
Gorditas de nata callejeras
30 min