![Empanadas potosinas Empanadas potosinas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7EBBBD3C-C2A8-4292-92BE-8504D03C1D0F/Derivates/E350B4D0-6217-456E-8778-337AA72843D6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de queso cotija
- 225 g de queso fresco
Salsa
- 200 g de jitomate, cortado en cuartos
- 140 g de tomate verde, cortados en cuartos
- 5 g de chile serrano, sin rabo
- 1 diente de ajo
- 1 rama de cilantro
- ½ cdita de sal fina
Masa
- 400 g de agua
- 1 chile guajillo, sin semillas
- 1 cdita de sal fina
- 250 g de harina de maíz
Empanadas
- lechuga romana, picada
- de crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 504 kJ / 120 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gorditas de chicharrón
2h
Sopecitos de nopal y pollo
1 Std. 10 Min
Birria de res estilo Jalisco
1 Std. 45 Min
Tlacoyos de pueblo rellenos de requesón
40 Min
Pambazos CDMX
2h 30min
Panuchos de cochinita pibil
35 Min
Tortas ahogadas
2h 40min
Enchiladas de pollo
40 Min
Flautas ahogadas
1 Std.
Enchiladas con salsa cremosa de jalapeño
50 Min
Conchas Gourmet
3h 15min
Enchiladas suizas
1 Std.