Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa
- 250 g de jitomate
- 20 g de chile serrano
- ½ cucharadita de sal
Tamales
- 20 hojas de maíz para tamal
- 3200 g de agua
- 500 g de granos de elote blanco
- 120 g de manteca de cerdo
- 1 cucharada de polvo para hornear
- 40 g de azúcar
- 2 cucharaditas de sal
- 150 g de rajas de chile poblano
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 781 kJ / 186 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Masa básica para tamales
1h 30min
Tamales norteños
2h
Tamales dulces de pasas
2h
Rosca de reyes
3 Std.
Tamales de dulce de leche y cacahuate
2h
Gorditas de chicharrón
2h
Tamales rancheros
2h
Adobo al pastor
10p
Tamales guanajuatenses
2h 30min
Pozole Rojo
1h 30min
Tamales Verdes
2h 30min
Tamales de pollo y salsa verde
2h