Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 200 g de haricots blancs secs tarbais
Le jour même
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 40 g d'huile d'olive
- 400 g de tomates concassées en conserve
- 2 feuilles de laurier frais
- 2 brins de persil frais, équeutés
- 6 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 700 g d'épaule d'agneau désossée, coupée en morceaux
- 300 g d'eau
- 1 branche de thym frais
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2887 kJ / 690.8 kcal
- Białko
- 56.3 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 13.8 g
- Sód
- 749.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blanquette de ris de veau
1h 50min
Ragoût de poulpe méditerranéen
1hod. 35min
Sauté d'agneau aux légumes
45 分钟
Tajine de lapin aux fruits secs
1h 25min
La daube niçoise cuisson lente
13h 20min
Agneau à la méditerranéenne cuisson lente
6 godz. 45 min
Daube de l'Aubrac
17h 30min
Petits encornets à l'ail, artichauts et lard
30 Min
Tajine de veau aux coings
1hod. 10min
Navarin d'agneau printanier
1h 25min
Sauté de veau carottes, chorizo et petits pois
2sa 10 dk
Osso-buco cuisson lente
1h 50min