Gerührter Germgugelhupf

Gerührter Germgugelhupf

4.3 56 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stücke

Składniki

  • Eier (Größe M) zimmerwarm
    2
  • Eidotter zimmerwarm
    2
  • Rosinen
    100 g
  • Rum
    20 g
  • Milch
    120 g
  • frische Germ
    30 g
  • Vanillezucker
    2 TL
  • Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
    320 g
  • Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    150 g
  • Zucker
    100 g
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    2 TL
  • Staubzucker zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 279 kcal / 1166 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 25 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...