![Gerührter Germgugelhupf Gerührter Germgugelhupf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/682F6ED0-B55B-4FA1-AFAE-18DB72BFD2F9/Derivates/aa1df26f-91b5-4edd-aeec-1ed2bb4044dc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Eier (Größe M), zimmerwarm
- 2 Eidotter, zimmerwarm
- 100 g Rosinen
- 20 g Rum
- 120 g Milch
- 30 g frische Germ
- 2 TL Vanillezucker
- 320 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 150 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Zucker
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1166 kJ / 279 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 25 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eierlikörkuchen
1h 10min
Ofakatz (Germgugelhupf mit Früchten)
2 Std.
Osterpinzen
2hod. 50min
Buchteln mit Zwetschken Manner Original Neapolitaner Schnitten Füllung
2 Std. 15 Min
Batzerlgugelhupf
2hod. 50min
Mohnstrudel
2h 30min
Sonntags-Striezel
2 Std. 15 Min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 Min
Buchteln mit Powidl
2hod. 20min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1h 10min
Marillenkuchen
1h 30min