
Urządzenia i Akcesoria
Gerührter Germgugelhupf
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Eier (Größe M) zimmerwarm2
-
Eidotter zimmerwarm2
-
Rosinen100 g
-
Rum20 g
-
Milch120 g
-
frische Germ30 g
-
Vanillezucker2 TL
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen320 g
-
Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten150 g
-
Zucker100 g
-
Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)2 TL
-
Staubzucker zum Bestreuen
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
279 kcal /
1166 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
36 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
25 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Gugelhupf
10 Przepisów
Austria
Austria