Wersje kompatybilne
Zwetschkenmousse auf Zwetschkenröster (XXL)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Gelatineblätter, in Stücken
Zwetschkenröster
- 550 g Zwetschken, frisch, entkernt, in kleinen Stücken (2 cm)
- 100 g Wasser
- 20 g Rum (opcjonalnie)
- 2 EL Speisestärke, in 4 EL Wasser aufgelöst
- 20 - 40 g Zucker, je nach Süße der Früchte
- 1 ½ TL Zitronenschale
- 1 ½ TL Zimt, gemahlen
Zwetschkenmousse
- 70 - 120 g Zucker, je nach Süße der Früchte
- 2 TL Zimt, gemahlen
- 2 TL Zitronenschale
- 400 g Schlagobers, 36% Fett
- 100 g Wasser
- 500 g Zwetschken, frisch, halbiert und entkernt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 858 kJ / 205 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 12 mg
Alternatywne przepisy
Affogato mit karamellisiertem Bananeneis
15 godz.
Marilleneis
15 Min
Marillenröster
30min
Walnuss-Sauerkraut-Brownie
1 Std.
Menü: Rote Rübensuppe, gebackener Karpfen mit Erdäpfel-Vogerlsalat und Lebkuchen-Parfait
Brak ocen
Butternockerl
40min
Topfenknödel mit Marillenröster
1 Std. 20 Min
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40min
Marillennektar
2h
Rote Rüben Suppe mit Wasabi-Nockerl
1 Std.
Germstrudel mit Walnussfüllung
2 Std. 30 Min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35min