Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1800 g mleka, tłustego (min. 3,2%)
- 50 g octu, 10%
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1659.4 kJ / 396.6 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 315 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Przyprawa garam masala
5min
Ryż kaszmirski
30 min
Curry z soczewicą (dal)
40 Min
Korma z pieczonymi warzywami, ryżem i marynowaną cebulą; Chlebki naan z oliwą czosnkową
2h
Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)
13h 5min
Ziołowy hummus z falafelami
13h 40min
Seitan
1 godz. 45 min
Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)
45 Min
Dal makhani z soczewicy
50 Min
Curry z serem paneer
5 godz.
Chlebki naan z cebulą i kminem rzymskim
2h
Czosnkowe chlebki naan
30 min