Galette des Rois au potiron

Galette des Rois au potiron

3.7 3 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
6 parts

Składniki

La pâte
  • 250 g de farine et un peu pour le plan de travail
  • 125 g d'eau froide
  • 1 c. à café de sel
  • 250 g de beurre coupé en morceaux de 2 cm (congelés 6 heures au préalable)
La garniture
  • 100 g d'amandes non pelées
  • 500 g d'eau
  • 350 g de chair de potiron coupée en morceaux de 2 cm
  • 100 g de beurre coupé en morceaux de 2 cm
  • 100 g de cassonade
  • 1 œuf
  • 1 c. à soupe de rhum ambré
  • 1 jaune d'œuf battu, pour la dorure

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 8 g
Kalorie 2509 kJ / 606 kcal
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...