Empada de cevada e legumes em camadas

Empada de cevada e legumes em camadas

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 doses

Składniki

  • grão de cevada descascada biológico
    80 g
  • farinha mais q.b. p/ polvilhar
    300 g
  • manteiga mais q.b. p/ untar
    125 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • água mais q.b. p/ demolhar
    870 g
  • castanhas descongeladas
    80 g
  • cogumelos laminados
    100 g
  • abóbora cortada em pedaços pequenos
    500 g
  • cebola cortada em pedaços
    200 g
  • dente de alho
    1
  • azeite
    30 g
  • queijo-creme
    250 g
  • queijo ricota
    250 g
  • limão só o sumo
    1
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
  • espinafres descongelados bem espremidos
    400 g
  • gema de ovo p/ pincelar
    1

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 546.5 kcal / 2286.6 kJ
Białko 13.9 g
Tłuszcz 32.7 g
Węglowodany 52.1 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 17.6 g
Sód 628 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...