Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- óleo de girassol, para untar
- 200 g leite de amêndoas
- 100 g farinha de trigo
- 50 g farinha de trigo integral
- 100 g açúcar mascavo
- 5 g canela em pó
- 100 g nozes picadas
- 70 g uva passa
- 1 c. sopa fermento químico em pó
- Wartości odżywcze
- na 10 fatias
- Kalorie
- 11821 kJ / 2828 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 295 g
- Tłuszcz
- 178 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 16 g
- Sód
- 1088 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto milanese
25 min
Pasta de grão de bico (homus)
40 min
Bolo de limão
55 Min
Cuscuz com frango, cordeiro e salsichas picantes
1 Std. 10 Min
Lentilhas estufadas com cebola e tomate
3h 25min
Arroz asiático com ovo e legumes
35 min
Guacamole
10 min
Moussaka de lentilha
2h 20min
Bolinhos de peixe estilo tailandês
Brak ocen
Sopa de alho-poró e batata
45 min
Salada de beterraba
10 min
Claras em neve
5 menit