Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- óleo de girassol, para untar
- 200 g leite de amêndoas
- 100 g farinha de trigo
- 50 g farinha de trigo integral
- 100 g açúcar mascavo
- 5 g canela em pó
- 100 g nozes picadas
- 70 g uva passa
- 1 c. sopa fermento químico em pó
- Wartości odżywcze
- na 10 fatias
- Kalorie
- 11821 kJ / 2828 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 295 g
- Tłuszcz
- 178 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 16 g
- Sód
- 1088 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purê de batata doce e leite de coco
50 Min
Pudim de tapioca com abacaxi
1 Std. 25 Min
Doce de abóbora com coco
1 godz. 5 min
Bolo de banana
1 Std.
Bolo nega maluca
1 godz. 5 min
Mini pão de queijo com calabresa
2 Std.
Bolo de cenoura e laranja sem glúten
55 Min
Pickles de rabanetes
168 Std.
Sopa de frango e milho verde e Terrinas de brócolis
1 Std. 25 Min
Lentilhas estufadas com cebola e tomate
3 Std. 25 Min
Salada de beterraba
10 Min
Molho de tomate
40min