![Enchiladas poblanas veganas Enchiladas poblanas veganas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0bf43887-c236-4d55-bf7a-f9c73e1735d7/Derivates/ae732a32-dcf0-4b2d-9e5d-6c49447d4a08.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 60 g de cebolla, en trozos
- 150 g de brócoli, en floretes
- 1 diente de ajo, pelado
- 30 g de aceite
- 250 g de champiñones, en rebanadas
- 120 g de elotes blancos, en lata, escurridos
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
Salsa de poblano
- 300 g de rajas de chile poblano, congeladas
- 120 g de garbanzos cocidos, sin líquido
- 200 g de agua
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 1 diente de ajo, pelado
- 50 g de cebolla, en trozos
- 50 g de nuez de la india
- 8 - 12 tortillas de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2038 kJ / 485 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1187 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de col
35min
Tostadas veganas
25 Min
Hongos al pastor
20 min
Tinga de setas
25 Min
Tacos de flor de Jamaica
1 Std.
Enmoladas rellenas de plátano macho
30 Min
Quinoa con ejotes
30 Min
Entomatadas de jamaica
50 Min
Pozole de setas
1 Std.
Barbacoa de hongos
30 Min
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40 Min
Enfrijoladas
30 Min