Sopa de garbanzo, kale y calabacita

Sopa de garbanzo, kale y calabacita

4.4 68 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porciones

Składniki

  • 3 dientes de ajo pelados
  • 120 g de cebolla blanca en gajos
  • 30 g de aceite de oliva
  • 180 g de jitomate guaje sin semillas y en cubos (aprox. 3 piezas)
  • 200 g de puré de tomate
  • 100 g de kale sin tallos y en trozos
  • 200 g de calabacitas en cubos (aprox. 2 piezas)
  • 1200 g de agua
  • 1 - 2 cditas de concentrado de caldo de verduras en polvo
  • 210 g de garbanzo, enlatado escurrido

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 357 mg
Białko 4 g
Kalorie 551 kJ / 131 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...