Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dientes de ajo, pelados
- 120 g de cebolla blanca, en gajos
- 30 g de aceite de oliva
- 180 g de jitomate guaje, sin semillas y en cubos (aprox. 3 piezas)
- 200 g de puré de tomate
- 100 g de kale, sin tallos y en trozos
- 200 g de calabacitas, en cubos (aprox. 2 piezas)
- 1200 g de agua
- 1 - 2 cditas de concentrado de caldo de verduras en polvo
- 210 g de garbanzo, enlatado, escurrido
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 551 kJ / 131 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 357 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de habas
2 godz.
Crema de ejotes con verduras
35min
Sopa de frijol con quinoa
1h
Quinoa con ejotes
30 min
Crema vegana de cilantro y espinacas
25 min
Sopa de setas
35min
Pozole de setas
1h
Sopa de garbanzos con nopales
50min
Sopa de jitomate y elote
40 Min
Sopa de garbanzos (Revithia)
1h 40 min
Sopa de coliflor y garbanzos
50min
Enchiladas poblanas veganas
40 Min