Wersje kompatybilne
Verduritas en salsa cacahuate y chile de árbol seco
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 440 g de papas cambray, en mitades
- 460 g de coliflor, en floretes
- 35 g de aceite de oliva
- 5 chiles de árbol secos, sin rabo
- 450 g de jitomate, asado
- 40 g de cebolla, asada
- 2 dientes de ajo, asados
- 100 g de cacahuates tostados sin sal
- 2 cditas de sal gruesa
- 500 g de agua
- 180 g de calabacita, cortadas en bastones
- cilantro, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1264 kJ / 301 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calabacitas con elote y cilantro
20min
Salpicón de pollo
25min
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40min
Barbacoa de hongos
30min
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30min
Ensalada de betabel, pera y queso azul
1h
Enchiladas en hoja de lechuga
35min
Aguachile de pepino y palmitos
15min
Salsa roja de molcajete
10 Min
Enchiladas poblanas veganas
40min
Ceviche de pepino y jícama
10 Min
Coctel de champiñones
20min