Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di latte intero
- 150 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 400 g di panna (min. 30% di grassi)
- 15 g di amido di mais (maizena)
- 25 g di cacao amaro in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1523 kJ / 364 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 31.8 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Gelato allo yogurt
10h 20min
Ghiaccioli cremosi panna e cioccolato
8h 20min
Gelato fiordilatte
10h 30min
Gelato al cioccolato
12h
Gelato al gianduia
10h 20min
Gelato biscotto
7h 45min
Gelato leggero alla stracciatella
10h 30min
Gelato al cioccolato bianco
10h 20min
Gelato fiordilatte senza lattosio
10h 20min
Gelato biscotti cookies e panna
3h
Gelato al cocco
10h 20min
Stracciatella
10 Std. 25 Min