Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di latte intero
- 150 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 400 g di panna (min. 30% di grassi)
- 15 g di amido di mais (maizena)
- 25 g di cacao amaro in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1523 kJ / 364 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 31.8 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Gelato al cioccolato bianco
10h 20min
Gelato alla nocciola senza uova
10h 20min
Ghiaccioli cremosi panna e cioccolato
8 godz. 20 min
Gelato biscotti cookies e panna
3óra
Gelato al cioccolato
12 godz.
Gelato cioccolato e menta
10 godz. 25 min
Gelato al cioccolato senza uova e lattosio
10h 20min
Biscotto gelato panna e cioccolato
3h 30 min
Gelato leggero alla stracciatella
10óra 30p
Gelato allo yogurt
10h 20min
Stracciatella
10 godz. 25 min
Gelato al limone
8 godz. 20 min