Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 200 g di farina per pane + q.b. per spianare
- 100 g di burro, non salato, a pezzi + q.b. per imburrare
- 100 g di quark
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 200 g di pancetta affumicata, a pezzi (3 cm)
- 400 g di porri, a pezzi (3 cm)
- 2 uova
- 200 g di panna acida
- 150 g di quark
- ¾ di cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3899 kJ / 936 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 71 g
Alternatywne przepisy
Polpettine di carne con purea di patate
1 Std.
Polenta ticinese
45 Min
Minestra di patate dolci con spiedino di pollo
30 Min
Asparagi con salsa olandese allo yogurt
30 Min
Feta al cartoccio
25 Min
Polpettine di carne e carote con ratatouille
35 Min
Pancakes
45 Min
Omini di pasta (Grittibänze)
2 Std. 10 Min
Risotto allo zafferano di Mund
45 Min
Focaccia al rosmarino
2 Std. 30 Min
Insalata di verdura e frutta a crudo
10 Min
Riso casimiro
45 Min