Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stampo
- burro, non salato q.b. per imburrare
Impasto
- 175 g di farina bigia
- 80 g di burro, non salato, a pezzi (2 cm)
- ¾ cucchiaino di sale
- 60 g di acqua
Ripieno
- 150 g di formaggio Gruviera, a pezzi (3 cm)
- 500 g di cipolle, tagliate a metà
- 40 g di burro
- 200 g di panna intera
- 2 uova
- 5 rametti di timo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di pepe macinato
- 100 g di cipolle (ad es. gialle, rosse e scalogni), a rondelle (3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3342 kJ / 805 kcal
- Białko
- 21.6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 61 g
Alternatywne przepisy
Rösti alla bernese
40 min
Polenta ticinese
45 min
Insalata arcobaleno veloce
10 min
Asparagi con patate e salsa olandese allo yogurt
45 min
Omini di pasta (Grittibänze)
2h 10min
Corona dei Re Magi
2 Std. 15 Min
Panpepato lucernese
55 Min
Brunsli di Basilea
8h 40 min
Quiche di cipolle
1 Std. 15 Min
Maccheroni dell'alpigiano
45 min
Insalata di mele e carote
5 menit
Treccia bernese
1h 45min