Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stampo
- burro, non salato q.b. per imburrare
Impasto
- 175 g di farina bigia
- 80 g di burro, non salato, a pezzi (2 cm)
- ¾ cucchiaino di sale
- 60 g di acqua
Ripieno
- 150 g di formaggio Gruviera, a pezzi (3 cm)
- 500 g di cipolle, tagliate a metà
- 40 g di burro
- 200 g di panna intera
- 2 uova
- 5 rametti di timo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di pepe macinato
- 100 g di cipolle (ad es. gialle, rosse e scalogni), a rondelle (3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3342 kJ / 805 kcal
- Białko
- 21.6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 61 g
Alternatywne przepisy
Penne al porro
30min
Rösti alla bernese
40min
Insalata di verdura e frutta a crudo
10min
Polpettine di carne con purea di patate
1h
Feta al cartoccio
25min
Parmigiana di melanzane
2h
Quiche di cipolle
1h 15min
Gratin di patate
1h 10min
Insalata di pasta
35min
Tartare di verdure
25min
Maccheroni dell'alpigiano
45min
Spezzatino alla zurighese
50min