Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 60 g di porro, a pezzi (2 cm)
- 70 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 2 cucchiaini di sale + q.b.
- 300 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
-
25
g di lievito fresco
lub 2 ½ cucchiaini di lievito secco -
250
g di farina manitoba
lub 250 g di farina per pizza - 250 g di farina di farro
Farcitura e terminare la preparazione
- 150 g di salame, a fette (3 mm)
- 6 fichi, secchi, in quarti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1937 kJ / 463 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tumbet (gratin di verdure di Maiorca)
1h 15min
Pane di spelta (con pezzo scottato)
11h
Pane rustico
2h
Pane tipo ciabatta
1 godz. 45 min
Pane al latte
2 godz. 20 min
Pane paesano
3h
Burro
40 min
Pane tipo ciabatta
1 godz. 45 min
Pane veloce
1h 15min
Risotto alla parmigiana
30 min
Pane ticinese
1 Std. 50 Min
Muffins con gocce di cioccolato
1h