Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 100 g di Parmigiano, a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di pane raffermo
- 700 g di acqua
- 500 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette (1 cm)
- 300 g di farina + q.b. per il piano di lavoro
- 200 g di barbabietola, cotta, rossa, a fette (1-2 cm)
- 100 g di ricotta di pecora, a pezzi e precedentemente sgocciolata
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- 1 pizzico di cannella
Condimento
- 20 g di farina
- 20 g di burro
- 300 g di latte
- 50 g di Gorgonzola
- ½ cucchiaino di sale
- 2 - 3 fili di erba cipollina fresca, tritata (1-2 mm) (opzionale)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2803 kJ / 670 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Passato di verdure
50 min
Birchermüesli
1 Std. 10 Min
Polenta ticinese
45 min
Minestra di patate dolci con spiedino di pollo
30 min
Crostata al rabarbaro
55 Min
Soufflé di formaggio di capra, salsa allo yogurt e porri
45 min
Omini di pasta (Grittibänze)
2h 10min
Torta di carote
1 Std. 10 Min
Knöpfli
50 min
Dolcetti di avena
Brak ocen
Knöpfli
50 min
Lasagne al pesto, patate e fagiolini
2h