Urządzenia i Akcesoria
Hexenschaum
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Eiklar3
-
Salz1 Prise
-
Zucker20 - 25 g
-
Vanille, gemahlen1 Msp.
-
15 - 20 g EierlikörRum15 - 20 g
-
Apfelmus (siehe Variation)450 g
-
Marillenmarmelade75 - 85 g
-
Beeren, gemischt, frisch100 g
-
Waffelröllchen (opcjonalnie)8
-
Schokoladenraspeln (opcjonalnie)50 - 70 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
3 g
Kalorie
914 kJ /
218 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 min
Tafelspitz mit Semmelkren
1 godz. 20 min
Palatschinken
45 min
Karfiolsuppe mit Polenta
25 min
Schnittlauchsauce
10 min
Affogato mit karamellisiertem Bananeneis
15 godz.
Grießnockerl (laktosefrei)
40 min
Marilleneis
15 min
Fruchtpudding (aus Resten)
25 min
Orangen-Mohn-Joghurt Dressing
5 min
Apfel-Topfen-Auflauf mit Kokos
1 godz. 15 min
Flaumiger Kaiserschmarrn
40 min