Wersje kompatybilne
Hadntorte mit Grantnmarmelade (Buchweizen-Nusstorte mit Preiselbeeren)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 Eier (Größe M)
- 130 g Zucker
- 250 g Buchweizen
- 200 g Haselnüsse
- 1 TL Backpulver
- 200 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Honig
- 1 TL Vanillezucker
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 125 g Milch
- 50 g Mandelblättchen
- 2 Gelatineblätter
- 400 g Preiselbeermarmelade (Grantnmarmelade, Wildpreiselbeeren)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2224 kJ / 531 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Nusspotize
2 godz. 20 min
Moosbeer-Kokos-Nocken
35 min
Linzer Torte
2 godz. 10 min
Marillen-Topfen-Tascherl
1h 15min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35 min.
Kärntner Reindling
2h 40min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 godz. 10 min
Buchteln mit Powidl
2 godz. 20 min
Marillenkuchen
1 godz. 30 min
Mohnstrudel
2h 30min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 Std. 35 Min
Gotl-Zopf
2h 15min