Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 70 g Weißwein
- ½ TL Backpulver
- 1 Prise Salz
-
1
Päckchen Vanillezucker
lub 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht - 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Eidotter
- 700 g Äpfel (z. B. Boskop, Elstar), geschält, geviertelt und entkernt
- 50 g Rosinen
- 50 g Feinkristallzucker
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 30 g Zitronensaft
- 1 Eiklar
- 2 - 3 EL Mandeln, gehobelt
- Staubzucker, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stücke
- Kalorie
- 1721 kJ / 411 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu Torte
6h 40min
Topfentorte mit Streusel
1h 55min
Erdbeer-Rhabarber-Torte mit Schokoladenbiskuit und Mascarpone-Topfencreme
4h 30min
Nusstorte mit Buttercreme
17 godz.
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min
Heidelbeerschnecken
2 godz. 30 min
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Gerührter Germgugelhupf
2h
Schokomousse-Biskuitroulade
2 godz. 30 min
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4h 35min