
Urządzenia i Akcesoria
Apfelkuchen mit Weinteig
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten130 g
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen300 g
-
Weißwein70 g
-
Backpulver½ TL
-
Salz1 Prise
-
Vanillezucker1 Päckchen
-
Zitronenschale, gerieben1 TL
-
Eidotter1
-
Äpfel (z. B. Boskop, Elstar), geschält, geviertelt und entkernt700 g
-
Rosinen50 g
-
Feinkristallzucker50 g
-
Zimt, gemahlen½ TL
-
Zitronensaft30 g
-
Eiklar1
-
Mandeln, gehobelt2 - 3 EL
-
Staubzucker zum Bestreuen
Wartości odżywcze na 1 Stücke
Kalorie
411 kcal /
1721 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
53 g
Błonnik
3.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Mehlspeisen
9 Przepisów
Austria
Austria