Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g frische rote Ribiseln, abgerebelt (siehe Tipp)
- 3 Stängel Lavendelblüten und -blätter (siehe Variation)
- 200 g Prosecco
- 1 Packung Gelierzucker 2:1 (à 500 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2228 kJ / 531 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 121 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55min
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1h
Marillenröster
30min
Himbeer-Zitronen-Gelee
55min
Ribiselgelee
55min
Erdbeermarmelade
25min
Hollerkoch
2 godz. 50 min
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Heidelbeermarmelade
55min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min
Zwetschkenröster
1h 30min
Waldbeerenmarmelade
55min