Urządzenia i Akcesoria
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
5 Schraubgläser
Składniki
-
frische rote Ribiseln abgerebelt (siehe Tipp)1000 g
-
Lavendelblüten und -blätter (siehe Variation)3 Stängel
-
Prosecco200 g
-
Gelierzucker 2:1 (à 500 g)1 Packung
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
1 g
Kalorie
2228 kJ /
531 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
121 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zwetschkenröster
1 godz. 30 min
Traubengelee
1 godz.
Marillenmarmelade
35 min
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55 min
Stachelbeermarmelade "Gin Tonic"
1 godz.
Himbeer-Zitronen-Gelee
55 min
Marillenmarmelade mit Vanille
1 godz. 5 min
Ribisel-Apfelessig
4 godz. 20 min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1 godz. 20 min
Ribiselgelee
55 min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 min
Marillenröster
30 min