Kirschen-Schokoladen-Kuchen

Kirschen-Schokoladen-Kuchen

4.0 66 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 Stücke

Składniki

  • Butter
    200 g
  • Weizenmehl, universal
    150 g
  • Weinstein-Backpulver
    1 TL
  • Mandeln
    100 g
  • Haselnüsse
    100 g
  • Zartbitterschokolade (50 % Kakaoanteil) in Stücken
    200 g
  • Bio-Zitrone Schale dünn abgeschält
    1
  • Chiliflocken, getrocknet (opcjonalnie)
    1 Prise
  • Zucker
    100 g
  • Eier
    6
  • Zimt, gemahlen
    ½ TL
  • Salz
    1 Prise
  • Kirschen entsteint (siehe Tipp)
    400 - 500 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 461 kcal / 1930 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...