Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marillensüppchen
- 500 g Marillen, halbiert und entkernt
- 80 g Zucker
- 20 g Vanillezucker
- 2 EL Zitronensaft
Gebackene Grießnockerl
- 80 g Weichweizengrieß
- 500 g Milch
- 20 g Butter
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 1 Ei (Größe M)
- 4 EL Staubzucker
- ½ TL Zimt, gemahlen
- Butterschmalz
- Himbeeren zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1277 kJ / 305 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orangenmarmelade "Aperitivo"
1 Std.
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1 Std. 20 Min
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade (XXL)
1h 5min
Himbeer-Zitronen-Gelee
55min
Rotweinzwetschken mit Ingwer und Haselnüssen
1 Std. 25 Min
Erdbeermarmelade
25 Min
Topfenknödel mit Marillenröster
1 Std. 20 Min
Zwetschkenkoch mit Schneenockerln
50 Min
Powidl
8 godz.
Zwetschkenröster
1 Std. 30 Min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 Min
Zwetschken-Heidelbeermarmelade & Apfel-Kürbismarmelade (XXL)
1 Std.