Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Germteig
- 250 g Dinkelkörner
- 250 g Weizenmehl, glatt
- 220 g Wasser
- 20 g frische Germ
- 30 g Olivenöl, etwas mehr zum Einölen
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1 TL Salz
Fülle und Fertigstellung
- 150 g rote Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehe
- 70 g Olivenöl
- 150 g Babyspinat, frisch
- 200 g Paradeiser, in Würfeln (1 cm)
- 8 grüne Oliven, entkernt, in Scheiben
- 1 TL Salz
- 1 Msp. Pfeffer, frisch gemahlen
- etwas Weizenmehl, glatt, zum Bemehlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 999 kJ / 239 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Mohnnudeln
1j 30 menit
Grießnockerl (laktosefrei)
40 min
Gemüselaibchen mit Schnittlauchsauce
1j
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 Min
Topfenknödel mit Marillenröster
1j 20 menit
Hollerkoch
2 Std. 50 Min
Kirschenstrudel
1 Std. 45 Min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 Min
Wurstknödel
1j 20 menit
Kardinalschnitten
3sa
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4h 35min
Waldviertler Knödel
1j