![Birnenkompott mit Safran Birnenkompott mit Safran](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BB089BAC-BDE9-46EF-B220-A0D91CC8CE97/Derivates/f8d277bc-4f29-4c77-97e1-d0c094e7382b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Wasser
- 1700 g Birnen, geschält, entkernt, geachtelt (siehe Tipp)
- 4 - 8 Safranfäden
- 80 - 120 g Zucker
- 120 - 140 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 Zimtstange, halbiert
- 2 Gewürznelken
-
½
TL Thymian, getrocknet (opcjonalnie)
lub ½ TL Rosmarin, getrocknet (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 1435 kJ / 341 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 12 g
Alternatywne przepisy
Birnen- und Apfelkompott (XXL)
3 Std.
Himbeer-Zitronen-Gelee
55p
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2 Std. 30 Min
Apfel-Birnen-Gewürz-Kompott
20min
Quittenmus
1óra 45p
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55p
Traubengelee
1h
Brombeer-Vanille-Sirup
2h 15min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1óra 20p
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1óra 10p
Zwetschkenröster
1h 30min
Powidl
8 Std.