Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Wasser
- 1700 g Birnen, geschält, entkernt, geachtelt (siehe Tipp)
- 4 - 8 Safranfäden
- 80 - 120 g Zucker
- 120 - 140 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 Zimtstange, halbiert
- 2 Gewürznelken
-
½
TL Thymian, getrocknet (opcjonalnie)
lub ½ TL Rosmarin, getrocknet (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 1435 kJ / 341 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 12 g
Alternatywne przepisy
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55min
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1 Std.
Semmelbrösel
5min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1 Std. 20 Min
Quittenmus
1h 45min
Himbeer-Zitronen-Gelee
55min
Ribiselgelee
55min
Erdbeermarmelade
25 Min
Hollerkoch
2h 50min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 Std. 10 Min
Brombeer-Birnen-Marmelade
55min
Waldbeerenmarmelade
55min