Sausage with Curry Ketchup (Currywurst)

Sausage with Curry Ketchup (Currywurst)

4.3 31 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 portions

Składniki

  • oil
    10 g
  • sausage pre-cooked (see tip), sliced (1 cm)
    300 g
    300 g Krakowska sausage, sliced (1 cm)
  • water
    50 g
  • tomato ketchup
    150 g
  • curry powder plus extra for sprinkling
    1 tsp
  • hot paprika
    ¼ tsp
  • honey
    10 g
    10 g sugar

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 577 kcal / 2416 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...