Sausage with Curry Ketchup (Currywurst)

Sausage with Curry Ketchup (Currywurst)

4.3 33 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 portions

Składniki

  • oil
    10 g
  • sausage pre-cooked (see tip), sliced (1 cm)
    300 g
    300 g Krakowska sausage, sliced (1 cm)
  • water
    50 g
  • tomato ketchup
    150 g
  • curry powder plus extra for sprinkling
    1 tsp
  • hot paprika
    ¼ tsp
  • honey
    10 g
    10 g sugar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 24 g
Kalorie 2416 kJ / 577 kcal
Tłuszcz 44 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...