Merluza de pincho con jugo de gallo (Iago Castrillón)

Merluza de pincho con jugo de gallo (Iago Castrillón)

3.8 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 raciones

Składniki

Jugo de gallo
  • 1 capón de corral
  • 1 cebolla en gajos
  • 2 dientes de ajo
  • 200 g de vino blanco
  • 1 limón (reserve ralladura para espolvorear)
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 - 2 ramitas de tomillo fresco
  • 1 chorrito de aceite de oliva virgen extra
Merluza al vapor
  • 500 g de agua
  • 3 - 4 hojas de limonero
  • 1 - 2 ramitas de tomillo fresco (reserve una ramita para decorar)
  • 4 cebollitas francesas
  • 4 lomos de merluza (150 g c/u)
  • 1 pellizco de sal

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 30.1 g
Kalorie 676 kJ / 162 kcal
Tłuszcz 3.8 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...