El velo de garbanzos, la "pringá" y su caldo (Pepe Rodríguez)

El velo de garbanzos, la "pringá" y su caldo (Pepe Rodríguez)

4.0 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
24 raciones

Składniki

Cocido
  • 1 hueso de jamón
  • 1 hueso de espinazo en salazón
  • 250 g de morcillo de ternera
  • 20 g de tocino fresco
  • 1800 g de agua
  • 1 morcilla de cebolla suave (aprox. 100 g)
  • 250 g de carne de pollo
  • 1 zanahoria en trozos (aprox. 100 g)
  • 1 nabo en trozos (aprox. 80 g)
  • 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
Velo de garbanzos
  • 1 sobre de agaragar (4 g)
Terminación
  • 1 baguette congelada (cortada en láminas muy finas y tostadas)
  • 1 chorrito de aceite de oliva virgen extra

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 6.04 g
Kalorie 455 kJ / 109 kcal
Tłuszcz 6.33 g
Błonnik 2.11 g
Węglowodany 6.92 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...