Mejillones marinados con crema de azafrán

Mejillones marinados con crema de azafrán

3.7 19 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
12 raciones

Składniki

  • 70 g de chalotas
  • 20 g de aceite de oliva
  • 40 g de zumo de naranja
  • 50 g de caldo de ave
  • 1 pellizco de hebras de azafrán
  • 1 pellizco de curry en polvo (opcjonalnie)
  • 2 pellizcos de pimienta negra molida
  • 36 mejillones frescos (aprox. 1000 g)
  • 40 g de nata
  • 1 cucharada de maicena
  • aceite de oliva (para saltear los champiñones)
  • 6 champiñones en cuartos (150 g)
  • 1 pellizco de sal
  • 1 tomate (pelado, sin semillas) en dados pequeños
  • 12 hojas de perejil fresco

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 62 kcal / 260 kJ
Białko 4.07 g
Tłuszcz 3.57 g
Węglowodany 3.44 g
Błonnik 0.35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...