Mejillones marinados con crema de azafrán

Mejillones marinados con crema de azafrán

3.7 19 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
12 raciones

Składniki

  • de chalotas
    70 g
  • de aceite de oliva
    20 g
  • de zumo de naranja
    40 g
  • de caldo de ave
    50 g
  • de hebras de azafrán
    1 pellizco
  • de curry en polvo (opcjonalnie)
    1 pellizco
  • de pimienta negra molida
    2 pellizcos
  • mejillones frescos (aprox. 1000 g)
    36
  • de nata
    40 g
  • de maicena
    1 cucharada
  • aceite de oliva (para saltear los champiñones)
  • champiñones en cuartos (150 g)
    6
  • de sal
    1 pellizco
  • tomate (pelado, sin semillas) en dados pequeños
    1
  • hojas de perejil fresco
    12

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 62 kcal / 260 kJ
Białko 4.07 g
Tłuszcz 3.57 g
Węglowodany 3.44 g
Błonnik 0.35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...