Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Porree, nur der weiße Teil
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Olivenöl
- ½ TL Salz
- 400 g Kokosmilch
- 1 TL Ingwer, frisch, gerieben
- 1 EL Limettenschale, unbehandelt
- ½ TL Pfeffer
- 1000 g frische Miesmuscheln, gesäubert (siehe Tipp)
- 10 g Koriander, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 20 g Limettensaft, frisch gepresst
- 1 rote Chilischote, frisch, in dünne Scheiben
- 1 Limette, in Spalten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2352 kJ / 562 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1044 mg
Alternatywne przepisy
Hähnchenschenkel-Erbsen-Eintopf
1j 20 menit
Blumenkohlsuppe mit Stilton
30 min
Thailändischer Papaya-Salat
30 min
Kalte Rote-Bete-Suppe mit Forelle
40 min
Pisco Sour
10 min
Bunter Spargelsalat
40 min
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50 menit
Chowder
45 Min
Tintenfisch-Salat scharf-sauer (酸辣墨鱼)
1j 30 menit
Salat mit Artischocken und Kapern-Ei-Dressing
35 Min
Beurre Blanc (Butter-Weißwein-Sauce) zu Fisch
35 Min
Mandel-Panna-Cotta mit Maracujasauce
8 godz. 30 min