Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pelado de papas
- 600 g de agua, para pelar
-
200
g de papas, trozos de 5 cm
lub 200 g de papas cambray, del mismo tamaño - 1 diente de ajo, pelado
- 120 g de cebolla, en trozos
- 500 g de jitomate, en cubos (1 cm)
- 20 g de aceite de maíz
- 1 cdita de sal rosa del himalaya, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 700 g de agua
- 1 cubo de caldo de carne
- 650 g de filete de res, en cubos (2 cm)
Pelado de chiles
- 3 chiles poblanos medianos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1354.3 kJ / 323.7 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 860.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel azteca
1h 20 min
Todo en uno: Arroz blanco y rollitos de pollo con verduras - Demo presentadores
40 Min
Bisteces en salsa verde TM6
45 min
Cerdo con calabazas y elote (Coahuila)
35min
Sopa de coliflor y pollo
40 Min
Muslos de pollo a la cerveza.
1h 30 min
Filete de res con almendras
30 min
Frijoles Maneados
20 min
Carne en chile negro (Black Diamond)
1h 20 min
Rollos de carne
1 Std. 10 Min
Filete marinado en café con salsa de frutos rojos y ensalada verde
4h 30 min
Tiras de res con chicharrón en salsa de chile morita TM6 (Coahuila)
1h