![Caldillo durangueño (Durango) TM6 Pelar Caldillo durangueño (Durango) TM6 Pelar](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/42e8a10c147fa658b7d4c52c0f2a38c7/Derivates/5e0c466d5a5e42e58def2b037ffb7f7520fb349e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pelado de papas
- 600 g de agua, para pelar
-
200
g de papas, trozos de 5 cm
lub 200 g de papas cambray, del mismo tamaño - 1 diente de ajo, pelado
- 120 g de cebolla, en trozos
- 500 g de jitomate, en cubos (1 cm)
- 20 g de aceite de maíz
- 1 cdita de sal rosa del himalaya, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 700 g de agua
- 1 cubo de caldo de carne
- 650 g de filete de res, en cubos (2 cm)
Pelado de chiles
- 3 chiles poblanos medianos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1354.3 kJ / 323.7 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 860.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pozolillo de elote tierno estilo Michoacán
1小时 20 分钟
Chicharrón prensado en salsa de chile guajillo
25 dk
Carne en chile negro (Black Diamond)
1小时 20 分钟
Adobo con carne
50 Min
Salpicón de res
1 Std.
Sopa de fajitas de pollo
50 Min
Barbacoa Tex-Mex
2h
Barbacoa de res con salsa borracha (Nuevo León)
5 godz.
Caldo de pollo de la abuela
1h 15min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 Std. 30 Min
Caldo de pollo con fideos
35min
Caldo de res
1h 15min