![Sopa de chícharo y menta Sopa de chícharo y menta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/83E80698-2D6F-423D-8D6F-7D3506FBA362/Derivates/07CDF2C8-C587-4FA3-AD3C-3F3C13E4877A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de cebolla, en cuartos
- 30 g de mantequilla, en trozos
- 500 g de chícharos
- 500 g de agua
- ½ cdita de sal marina
-
1
cubo de caldo de verdura (para 0,5L), desmenuzado
lub 1 cdita caldo de verduras en pasta - 2 - 3 pizca de pimienta molida, al gusto
- 10 g de hojas de menta frescas
- hojas de menta frescas para adornar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 687.7 kJ / 164.4 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 249.2 mg
Alternatywne przepisy
Tarta de camote - Sopa de coco zanahoria con pollo
1h
Menú: Pasta de atún gratinada. Mousse de zarzamora.
1h
Ceviche de tomate
15min
Sopa Húngara de hongos
30min
Sopa vegana de hongos, poro y arroz salvaje con pan tostado
45min
Sopa de chícharo y hierbabuena
30min
Sopa de habas
2h
Sopa de flor de calabaza
35min
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20min
Sopa de calabacitas
40min
Sopa de brócoli
15min