Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de cebolla, en cuartos
- 30 g de mantequilla, en trozos
- 500 g de chícharos
- 500 g de agua
- ½ cdita de sal marina
-
1
cubo de caldo de verdura (para 0,5L), desmenuzado
lub 1 cdita caldo de verduras en pasta - 2 - 3 pizca de pimienta molida, al gusto
- 10 g de hojas de menta frescas
- hojas de menta frescas para adornar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 687.7 kJ / 164.4 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 249.2 mg
Alternatywne przepisy
Crema de calabacita
25min
Sopa de calabacitas
40min
Sopa de brócoli
15min
Crema de zanahoria y jengibre
55min
Sopa de poro y papa
30min
Sopa italiana de papa
50min
Sopa de zanahoria y espinacas
35min
Sopa de flor de calabaza
35min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20min
Sopa de betabel con tostadas gourmet
50min
Sopa de poro y papa
40min
Crema de elote y estragón
1h