Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g água fria
- 1 pedaço pequeno fermento de padeiro fresco (1 g aprox.)
- 150 g farinha tipo 65
Massa principal
- Azeite q.b. p/ untar
- 150 g água fria, mais q.b. p/ vapor
- 5 g fermento de padeiro fresco
- 360 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
-
10
g malte em pó p/ panificação
lub 10 g mel - 10 g manteiga s/ sal
- 2 c. chá de sal
- Sementes de papoila q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 863 kJ / 206 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Pão de lavrador
16h 15 min
Massa-mãe de centeio
120 godz. 20 min
Pãezinhos de muesli
15h 30 min
Almofadas de batata
14 Std. 40 Min
Pão de iogurte
14h 50min
Pão de batata e nozes
15h 40min
Pão de mistura de centeio sem levedura
Brak ocen
Pão de centeio e banha
16 Std. 10 Min
Pão pardo torcido
16h
Pão Venezia
17 Std. 10 Min
Massa-mãe em pó
24h
Carcaças de espelta
23 godz. 40 min