Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa-mãe de centeio
- 330 g água
- 15 g isco (massa-mãe de centeio)
- 255 g farinha de centeio
Massa principal
- Azeite q.b. p/ untar
- 220 g água fria
- 255 g farinha tipo 65
- 210 g farinha de centeio tipo 130, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 Receita completa
- Kalorie
- 10363 kJ / 2574 kcal
- Białko
- 69 g
- Węglowodany
- 504 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 45.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de água com massa-mãe
21 Std.
Massa-mãe de centeio
120 Std. 20 Min
Bijoux de trigo e centeio
15 Std. 20 Min
Pão de lavrador
16h 15min
Pão de iogurte
14 Std. 50 Min
Pão de centeio e banha
16 godz. 10 min
Massa-mãe em pó
24h
Pães de girassol e linhaça
20h 10min
Pão de mistura de centeio sem levedura
Brak ocen
Pão rústico suíço
25 godz. 20 min
Pão Venezia
17h 10min
Pão de mistura de centeio e ervas
14 godz. 30 min