Solomillo de ternera poco hecho al vacío con salsa bearnesa

4.6 29 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 raciones

Składniki

  • de agua
    1400 g
  • de zumo de limón
    30 g
    1 cucharadita rasa de ácido ascórbico (vitamina C en polvo)
  • medallones de solomillo de ternera de 3 cm de grosor (180-200 g c/u)
    4
  • de sal
    2 cucharaditas
  • de pimienta negra molida
    3 pellizcos
  • de tomillo fresco
    4 ramitas
  • de chalotas
    50 g
  • de estragón fresco (solo las hojas)
    1 - 2 ramitas
  • de vino blanco seco
    50 g
  • de vinagre de vino blanco
    1 cucharada
  • de mantequilla en trozos (y 1 cucharada más para dorar los solomillos)
    200 g
  • yemas de huevo
    4

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 698 kcal / 2926 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 56 g
Węglowodany 1 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 32 g
Sód 93 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...