Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla
- 100 g de pimiento verde
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 500 g de patatas medianas, chascadas
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de pimentón
- ½ cucharadita de comino molido
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 1 hoja de laurel seca
- 100 g de fideos
- 900 g de agua
- 400 g de judías rojas cocidas (en conserva), lavadas y escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1028 kJ / 246 kcal
- Białko
- 8.45 g
- Węglowodany
- 32.85 g
- Tłuszcz
- 8.95 g
- Błonnik
- 6.95 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guiso de patatas con magro
1 godz.
Patatas guisadas con huevos
45 min
Guiso de garbanzos con verduras
45 min
Caldo de papas
45 min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30 min
Potaje con garbanzos
35min
Lentejas con arroz
40min
Guiso de pechuga de pollo, patatas y judías blancas
35min
Potaje canario de berros
45 min
Caldo de millo
50min
Pasta con judías blancas
40min
Arroz caldoso con especias
40min