Trifle de champanhe e morango

Trifle de champanhe e morango

4.9 23 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
16 copos

Składniki

Palitos la reine picados
  • palitos la reine partidos em metades
    200 g
Coulis de morango e framboesa
  • morangos
    250 g
    250 g morangos congelados
  • framboesas
    250 g
    250 g framboesas congeladas
  • sumo de limão (½ unid. aprox.)
    30 g
  • açúcar
    100 g
  • ágar-ágar
    1 ½ c. chá de
  • champagne
    200 g
Creme
  • açúcar
    50 g
  • natas c/ 30-40% de gordura
    300 g
  • queijo mascarpone
    300 g
Montagem
  • Folhas de hortelã q.b. p/ guarnecer
  • groselhas, frescas p/ guarnecer
    200 g
    200 g cereja de cocktail, p/ guarnecer

Wartości odżywcze na 1 copo

Kalorie 241.5 kcal / 1010.3 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 14.8 g
Węglowodany 22.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 95.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...