Kabeljau mit Süsskartoffel-Selleriestampf
TM6 TM5

Kabeljau mit Süsskartoffel-Selleriestampf

3.3 (39 ocen)

Składniki

Marinade

  • 50 g Zwiebeln, halbiert
  • 1 roter Peperoncino, entkernt, in Stücken (3 cm)
  • 15 g Sonnenblumenöl
  • 50 g Sojasauce
  • 20 g Akazienhonig

Kabeljau und Stampf

  • 600 g Wasser
  • 300 g Knollensellerie geschält, in Stücken (1 cm)
  • 4 Kabeljaufilets (Dorsch Royal), ohne Haut (je 150 g)
  • 500 g Süsskartoffeln, geschält, in Stücken (1 cm)
  • 30 g Kresse
  • ¾ TL Salz
  • 30 g Zitronensaft

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1448.4 kJ / 345.6 kcal
Białko
31.6 g
Węglowodany
37.5 g
Tłuszcz
6.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy