Rosenkohl-Risotto mit Speck

Rosenkohl-Risotto mit Speck

4.6 138 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Gruyère in Stücken (2 cm)
    100 g
  • Rosenkohl davon 100 g ganz und 400 g in Vierteln
    500 g
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    2 EL
  • Risottoreis (Kochzeit 20 Minuten)
    300 g
  • Wasser
    700 g
  • Fleischbouillonwürfel (für je 0,5 l)
    2
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Tranchen Bratspeck
    8
  • Butter
    20 g
  • Zitronensaft
    ½ EL
  • Pfeffer nach Bedarf

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 636 kcal / 2661 kJ
Białko 16.1 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...