Rosenkohl-Risotto mit Speck
TM6 TM5

Rosenkohl-Risotto mit Speck

4.7 (127 ocen)

Składniki

  • 100 g Gruyère, in Stücken (2 cm)
  • 500 g Rosenkohl, davon 100 g ganz und 400 g in Vierteln
  • 80 g Zwiebeln, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 2 EL Olivenöl
  • 300 g Risottoreis (Kochzeit 20 Minuten)
  • 700 g Wasser
  • 2 Fleischbouillonwürfel (für je 0,5 l)
  • ½ TL Salz
  • 2 Prisen Pfeffer
  • 8 Tranchen Bratspeck
  • 20 g Butter
  • ½ EL Zitronensaft
  • Pfeffer, nach Bedarf

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2661 kJ / 636 kcal
Białko
16.1 g
Węglowodany
65 g
Tłuszcz
22 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy