Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 EL Olivenöl
- 70 g Balsamico
- 80 g Weisswein
- 80 g Honig
- 20 g Dijonsenf
- 1 EL frischer Rosmarin, nur Blätter
- 1 Knoblauchzehe
-
4
Lachsfilets, frisch, ohne Haut (150 g pro Filet)
lub 4 Lachsfilets, gefroren, enthäutet, aufgetaut (150 g pro Filet) - ½ TL feinkörniges Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 500 g Zucchetti, ganz
- 1 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1837 kJ / 439 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spargeln mit Joghurt-Hollandaise
30 min
Seehechtfilet mit Rucola-Randen-Salat
1h 35 min.
Schnelles Thai-Curry mit Poulet
40 min
Lachs mit Gemüse-Couscous
40 min
Farfalle mit Spargeln, Speck und Safran
35 min
Fisch Curry
35 min
Kürbis-Apfel-Suppe mit Pouletbrust
40 min
Poulet mit Spargeln und Reis an Weisswein-Specksauce
45 min
Crevettencurry
35 min
Pouletbrustfilet mit Pilzen und Gemüse
1h
Spinatrisotto mit Spargeln
40 min
Rindsstroganoff
45 min