Wersje kompatybilne
Tartellette con zabaione salato agli asparagi (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ dose di pasta sfoglia, come da capitolo Basi
- 100 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 150 g di latte intero
- 10 g di fecola di patate, consentita da prontuario
- 15 g di burro
- 2 tuorli
- 130 g di punte di asparagi, lessate a tocchetti
- 80 g di prosciutto cotto a cubetti, consentito da prontuario
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1422 kJ / 340 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Flan al topinambur
40 min
Mini bonet
2h
Quiche di salmone e porri
1h 25min
Quiche Lorraine (senza glutine)
2h
Conetti croccanti con mousse di Gorgonzola
5h 30min
Mini soufflé con fonduta al Parmigiano Reggiano
1h 30min
Crêpes di grano saraceno al salmone con fonduta di porri (senza glutine)
2h 30min
Torta pasqualina (senza glutine)
2h
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1 Std. 15 Min
Fonduta
8 Std. 20 Min
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55min
Bonèt
2h