Wersje kompatybilne
Mousse di formaggio di capra e menta con composta di pere
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Composta di pere
- 300 g di pere Williams sbucciate e a tocchetti
- 15 g di radice fresca di zenzero a pezzi
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 1 pizzico di peperoncino secco piccante
- 1 cucchiaino raso di sale
Mousse di formaggio e anice
- 1 rametto di menta fresca, le foglioline
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 250 g di caprino
- 200 g di ricotta di pecora
- gherigli di noci q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1024 kJ / 256 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse salmone e aneto
10min
Flan di cavolfiore
45 min
Bigné al Gorgonzola ricoperti di cioccolato
1h 25 min
Mousse di Gorgonzola e datteri
20min
Insalata riccia con pere e Gorgonzola
50 min
Zabaione
15min
Gazpacho prosciutto e melone
2 Std. 10 Min
Gazpacho di barbabietola con formaggio di capra e noci
15min
Soufflé al Castelmagno
55 min
Flan di ricotta e cipolla con salvia
50 min
Mini soufflé con fonduta al Parmigiano Reggiano
1h 30min
Piccoli flan al formaggio di capra e porri con salsa allo yogurt
45 min