Mousse di formaggio di capra e menta con composta di pere

Mousse di formaggio di capra e menta con composta di pere

4.8 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

Composta di pere
  • 300 g di pere Williams sbucciate e a tocchetti
  • 15 g di radice fresca di zenzero a pezzi
  • 30 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 1 pizzico di peperoncino secco piccante
  • 1 cucchiaino raso di sale
Mousse di formaggio e anice
  • 1 rametto di menta fresca le foglioline
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 250 g di caprino
  • 200 g di ricotta di pecora
  • gherigli di noci q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 13.2 g
Kalorie 1024 kJ / 256 kcal
Tłuszcz 18.2 g
Węglowodany 9.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...