Wersje kompatybilne
Mousse di formaggio di capra e menta con composta di pere
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Composta di pere
- 300 g di pere Williams sbucciate e a tocchetti
- 15 g di radice fresca di zenzero a pezzi
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 1 pizzico di peperoncino secco piccante
- 1 cucchiaino raso di sale
Mousse di formaggio e anice
- 1 rametto di menta fresca, le foglioline
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 250 g di caprino
- 200 g di ricotta di pecora
- gherigli di noci q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1024 kJ / 256 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Timballini di sedano con cipolle fondenti
50min
Bignè al formaggio
1 Std. 5 Min
Chutney di mango
20min
Bicchierini prosciutto e piselli
35min
Gazpacho
15min
Quartirolo con salsa ai cachi e aceto balsamico
20min
Bignè al Gongorzola, lampone e sciroppo d'acero (di Sebastiano Rovida)
1 Std. 5 Min
Baci di dama salati al parmigiano e pistacchi con mostarda di pere (di Sebastiano Rovida)
1u.
Gelato alla mozzarella di bufala con pesto al basilico
10 Std. 20 Min
Tartare di zucchine con fragole e pomodori
20min
Cous cous piccante alla menta con frutta e verdura
40min
Gazpacho prosciutto e melone
2h 10min