Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 - 280 g di acqua (vedere consigli)
- 15 g di lievito di birra fresco
-
30
g di miele
lub 30 g di zucchero grezzo - 250 g di farina manitoba
- 250 g di farina integrale
- ½ cucchiaino di sale
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di nocciole, sgusciate
- 20 g di gherigli di noci
- 80 g di frutta essiccata mista (es. mirtilli, mele, albicocche,...) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 502.5 kJ / 120.1 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 67.7 mg
Alternatywne przepisy
Pane valdostano noci, uvetta e fichi
6h
Pane integrale ai semi vari
4h 10min
Pan brioche allo yogurt
5h 15min
Panini al curry e ricotta
2 Std. 35 Min
Roggenbrot (pane austriaco)
3h 30min
Torta integrale di mele
45 Min
Biscotti integrali arancia e limone
1h 30 min
Pane alle banane, miele e mandorle
2 godz. 40 min
Pane integrale in cassetta
4 Std.
Pane contadino ai cereali
7h
Pane di avena con semi di zucca
3u. 50min
Pane con farina di mais
5 Std. 5 Min