Roggentarte mit roten Linsen

Roggentarte mit roten Linsen

4.2 48 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 Stücke

Składniki

Teig
  • Roggenmehl Type 1150
    150 g
  • Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    70 g
  • Salz
    ½ TL
  • Wasser
    60 g
Füllung
  • Petersilie ohne Stiele
    ½ Bund
  • Knoblauchzehe
    1
  • Porree in Ringen (5 mm)
    100 g
  • Kartoffeln in Würfeln (1 cm)
    200 g
  • Wasser
    230 g
  • rote Linsen
    100 g
  • rote Paprika in Würfeln (1 cm)
    100 g
  • Schmand
    200 g
  • Milch
    100 g
  • Eier
    3
  • Salz
    1 ¾ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Curry mild
    1 TL
  • Paniermehl zum Bestreuen
    20 g
  • Butter in Flöckchen
    30 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 329 kcal / 1375 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...