Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 60 g Dinkel
- 140 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 80 g vegane Margarine, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Wasser, kalt
- ½ TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g vegane Margarine
- 400 g Hafercreme, vegan, zum Kochen (z. B. von Alnatura)
- 40 g Speisestärke
- 30 g Hafer-Schmelzflocken
- 30 g Sojamehl
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL geräuchertes Paprikapulver
- 1 rote Paprika, in Streifen (1 x 4 cm)
- 40 g Oliven, schwarz, entsteint, halbiert
- 3 Stängel Thymian, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1230 kJ / 295 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Veganer Aufschnitt wie Käse
6h 40min
Mac and Cheese (vegan)
3 Std.
Vegane Kichererbsen-Gemüse-Tarte
1 Std. 10 Min
Vegane Crème Brûlée
4 Std. 45 Min
Veganer Käseersatz zum Überbacken
20 Min
Würzige Muffins mit Gurkendip (vegan)
50min
Vegane-Bällchen-Pasta
1 Std. 30 Min
Vegane Käsesauce (zu Nudeln oder zum Überbacken)
35min
Vegane Linsen-Lasagne
3 Std.
Vegane Lasagne
1 Std. 50 Min
Linsen-Kartoffel-Puffer mit Cashew-Dip (vegan)
45min
Karotten-Zucchini-Kuchen (vegan)
1 Std. 10 Min