Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Käsestreusel
- 120 g Gruyère, in Stücken
- 100 g Butter, kalt, in Stücken
- 75 g Haferflocken, blütenzart
- 100 g Mehl
Spinat und Fertigstellung
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 900 g Spinat, gehackt, TK, noch gefroren
- 150 g Frischkäse Kräuter der Provence (z.B. Bresso)
- 100 g Crème fraîche
- 5 g Speisestärke
- ½ TL Muskat, frisch gerieben
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
-
½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3253 kJ / 777 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Błonnik
- 7.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchinitarte
45 Min
Grünkohltarte
2 Std.
Spinat-Frischkäse-Schnecke
50 Min
Paprika-Ricotta-Quiche
2 Std.
Porreewähe
1 Std. 15 Min
Quiche mit Schwarzwurzeln und Gruyère
1 Std. 20 Min
Spinat-Schafskäse-Turm
1 Std. 10 Min
Herzhafter Blumenkohl-Kuchen
1 Std. 15 Min
Spinattorte
1 Std.
Wirsingtarte
1 Std. 30 Min
Grünkohl-Quiche
1 Std. 30 Min
Porree-Feta-Tarte
2 Std.