Tajine de veau aux courges

Tajine de veau aux courges

4.3 124 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon épluché
    100 g
  • gousse d'ail épluchée
    1
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de ras el-hanout
    1 c. à café bombée
  • de gingembre en poudre
    ½ c. à café
  • de coriandre fraîche
    6 brins
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de pulpe de tomate en boîte
    400 g
  • d'eau
    400 g
  • de veau (épaule ou quasi, en cubes de 5 cm)
    600 g
  • de graines de couscous
    200 g
  • de sel
    1 pincée
  • de pois chiches en conserve (265 g égouttés)
    400 g
    270 g de pois chiches blancs secs, préparés maison (voir "Conseil(s)")
  • pruneaux dénoyautés (opcjonalnie)
    12
  • de courges d'hiver mélangées (potiron, butternut, potimarron...)
    700 g
  • de beurre
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 676 kcal / 2843 kJ
Białko 45 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 71 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...