Tajine de veau aux courges

Tajine de veau aux courges

4.4 131 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'oignon épluché
  • 1 gousse d'ail épluchée
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1 c. à café bombée de ras el-hanout
  • ½ c. à café de gingembre en poudre
  • 6 brins de coriandre fraîche
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 400 g de pulpe de tomate en boîte
  • 400 g d'eau
  • 600 g de veau (épaule ou quasi, en cubes de 5 cm)
  • 200 g de graines de couscous
  • 1 pincée de sel
  • 400 g de pois chiches en conserve (265 g égouttés)
    270 g de pois chiches blancs secs, préparés maison (voir "Conseil(s)")
  • 12 pruneaux dénoyautés (opcjonalnie)
  • 700 g de courges d'hiver mélangées (potiron, butternut, potimarron...)
  • 20 g de beurre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 45 g
Kalorie 2843 kJ / 676 kcal
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 71 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...