
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1850 g d'eau et de l’eau supplémentaire pour immerger les sachets
- 200 - 250 g de betteraves, cuites coupées en fines rondelles (2 mm)
- 40 g de jus d'orange
- 10 g de vinaigre de cidre
- 30 g d'huile d'olive
- ¾ c. à café de sel
-
4
médaillons de merlu d’env. 3 cm d’épaisseur (approx. 100 g chacun) (voir la rubrique «Conseil(s)»)
lub 4 filets de lotte, sans peau et sans arêtes d’env. 3 cm d’épaisseur (approx. 100 g chacun) - ¼ c. à café de poivre, moulu
- 1 c. à soupe de feuilles de thym frais
-
1
c. à café rase d'acide ascorbique
lub 30 g de jus de citron, fraîchement pressé (équivaut à un demi-citron) - 100 g de roquette
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 397 kcal / 1664.5 kJ
- Białko
- 38 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Węglowodany
- 13 g
- Błonnik
- 3.8 g