Spaghetti au thon

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 2 gousses d'ail
  • 2 piments rouges, frais épépinés
    ½ c. à café de piment, sec, en flocons
  • 70 g d'huile d'olive et un peu plus pour arroser
  • 400 g de thon, frais sans peau et en cubes (3 cm)
  • 1 pincée de sel
  • 80 g de câpres en saumure lavées à l'eau froide
  • 2 pincées de poivre noir, moulu
  • 1 bouquet de basilic frais feuilles prélevées, grossièrement hachées ou ciselées
  • 400 g de tomates-cerises coupées en quatre
  • 1500 g d'eau
  • 20 g de sel
  • 450 g de spaghetti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 851.9 mg
Białko 30.1 g
Kalorie 2059.6 kJ / 492.3 kcal
Tłuszcz 11.8 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 65.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...