
Urządzenia i Akcesoria
Sambhar (Vegetable Dhall)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
-
garlic cloves30 g
-
shallots50 g
-
dried chillies soaked and deseeded, cut in 4 cm length5
-
cooking oil50 g
-
sambhar powder1 heaped tsp
-
ground coriander1 heaped tsp
-
garam masala1 heaped tsp
-
mustard seeds½ heaped tsp
-
ground cumin1 heaped tsp
-
fresh curry leaves5
-
tamarind paste2 tsp
-
asafoetida powder¼ heaped tsp
-
toor dal soaked for 6 hours, drained180 g
-
tomatoes (approx 3 tomatoes), cut in wedges330 g
-
water350 g
-
carrots cut in thin slices50 g
-
potatoes cut in cubes (1 cm)150 g
-
brinjals cut in thick strips130 g
-
cauliflower florets120 g
-
salt adjust to taste1 tsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
255 kcal /
1068 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
35 g
Błonnik
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Let's Go Mamak
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Możesz także polubić...
Pepper rasam
15 min
Nyonya Steamed Fish
45 min
Chapatis
1 godz.
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Sambhar
1 godz. 5 min
Chai Masala (Masala Tea)
15 min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 godz. 10 min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1 godz. 5 min
Vegetable Sambar
35 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Rasam
20 min
Curry Fish
35 min