Sambhar (Vegetable Dhall)

Sambhar (Vegetable Dhall)

3.7 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • garlic cloves
    30 g
  • shallots
    50 g
  • dried chillies soaked and deseeded, cut in 4 cm length
    5
  • cooking oil
    50 g
  • sambhar powder
    1 heaped tsp
  • ground coriander
    1 heaped tsp
  • garam masala
    1 heaped tsp
  • mustard seeds
    ½ heaped tsp
  • ground cumin
    1 heaped tsp
  • fresh curry leaves
    5
  • tamarind paste
    2 tsp
  • asafoetida powder
    ¼ heaped tsp
  • toor dal soaked for 6 hours, drained
    180 g
  • tomatoes (approx 3 tomatoes), cut in wedges
    330 g
  • water
    350 g
  • carrots cut in thin slices
    50 g
  • potatoes cut in cubes (1 cm)
    150 g
  • brinjals cut in thick strips
    130 g
  • cauliflower florets
    120 g
  • salt adjust to taste
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 255 kcal / 1068 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...